1. image
  2. image
  3. image
  4. image
  5. image

Audi - logisztikai raktársátrak tervezése, kivitelezése és helyszíni szerelése

Lefedett terület: kb. 24000 m2

Alkalmazott alapanyag: 650 g/m2 súlyú, nehezen éghető, UV álló, fehér színű PVC, nagy szakítószilárdságú műszaki textília

Alapanyag lángállósági besorolása: B1

Graboplan Kft. teljesítése: logisztikai raktársátrak tervezése, kivitelezése és helyszíni szerelése
20m széles sátoregyüttes
összekötő folyosókkal


5m széles összekötő folyosó


Későbbi sátorbővítés


Szendvicspanel borítású
hőszigetelt csarnokokCégünk, a GRABOPLAN Sátorgyártó és Műszaki Konfekció Kft. feladata volt az Audi Motor Hungary Kft. részére a kiírt pályázatok alapján logisztikai raktársátrak létesítése. A pályázat szigetelt és szigeteletlen raktárcsarnokok gyártására íródott.

Nyertes pályázókként a mára már közel 24.000 m2 raktársátor együttest cégünk több lépcsőben készítette ill. szerelte fel.
A hosszirányban futó első négy raktársátor és a keresztirányban elhelyezkedő további 3 raktársátor 2001-ben készült. Ezek mellé 2005-ben került a legrövidebb, a 8. sátor. 2008-ban további két (egy 85,0 x 20,0 m-es és egy 63,0 x 20,0 m-es) "hajó"-val toldottuk meg a sátoregyüttest.

2011 őszén a 8., 9. és 10. számú sátrak hosszát növeltük, ill. a raktársátrak keleti végére került még két új egység. A sátoregyüttes 2011 év végére alapvetően 12 db 20 m fesztávú és majdnem átlag 100m hosszú sátrakból áll. A csarnokok közötti átjárhatóság céljából 5m széles keresztfolyosók biztosítják a közlekedést.


Sátorcsarnok belülről


Sátorcsarnok belülről


Ponyvaborítású sátoregyüttesAlapvető szerkezeti rendszere:
A sátoregyüttest 20 m fesztávú, alumínium keretváz rendszerű sátorszerkezet alkotja, melynek keretlábai a standardhoz képest - a 6 m-es vállmagasságra való tekintettel- egyrészt erősítettek, másrészt pedig össze is kapcsoltak.
Az alu. szelvények alapanyagát AlMgSi0.7-es ötvözet alkotja.

Tartószerkezetre kerülő rétegrend:
Az alumínium tartókeretekre, azok külső és belső síkján, egy-egy, 650 g/m2 súlyú, nehezen éghető, UV álló, fehér színű PVC ponyvázat került.
A fűthető kivitelű sátorrészekben a két réteg ponyva között 6 réteg polietilén habfólia látja el a hőszigetelési funkciót.

Az újabb csarnokrészek ún. "légpárnás" megoldásúak, a két réteg ponyva közé ventilátorral levegőt fújnak, ami csökkenti a szerkezeti mozgásokat, javítja a hőszigetelést és késlelteti a páralecsapódás kialakulását. A hőszigetelt csarnokok oldalfalai 40mm vastag poliuretán töltésű szendvicspanellel borítottak.Referencialevél az Audi-tól:


Referenciák
Tekintse meg kiemelt referenciáinkat, melyeket hazánk és a világ számos távoli pontján készített munkáinkból válogattunk.
Térkép, útvonal
Eltévedés szinte lehetetlen! Térképpel, útvonaltervezővel segítünk, hogy ne kelljen feleslegesen bolyongania cégünk közelében.
weboldal készítés: 24works