1. image
 2. image
 3. image
 4. image
 5. image

PályázatINNOVÁCIÓS FEJLESZTÉS A GRABOPLAN KFT-NÉL AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁMOGATÁSÁVALA győri Graboplan Sátorgyártó és Műszaki Konfekció Kft. 2012 februárjában 82,48 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a "Vállalatok komplex technológiai innovációjának/Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című pályázati kiírásán. A 215,29 millió forint összköltségű beruházás keretében a társaság PVC tartalmú műanyag hulladék termikus feldolgozására alkalmas berendezés fejlesztésére kapott támogatást.

A Graboplan Kft. 1998 óta foglalkozik aluvázas sátrak, feszített membránszerkezetek, feszített sátrak, folyadéktárolók, gáztározók, medencebélések és légtartásos sátrak gyártásával, több nagyobb stadion, kilátó, pavilon tetőszerkezetét készítette már, többek között a Dél-Koreai labdarugó VB labdarugó stadionjának héjszerkezetét, a hannoveri kiállítási pavilon tetőszerkezetét és a Hungaroring lelátó tetőszerkezetét is.

Jelen fejlesztés keretében a tevékenysége során keletkező PVC tartalmú műanyag hulladék újrahasznosítására alkalmas berendezés kialakítását tűzte ki célul, melynek végtermékeként létrejövő olaj származékkal hajtott, speciálisan a végtermékre alakított aggregátorral áramot tud termel saját tevékenységéhez.

A fejlesztés célja, hogy egy speciálisan a Graboplan Kft-nél keletkezett műanyag hulladékokra kialakított gép és égetési eljárás jöjjön létre. A létrejövő technológia újszerűsége abban rejlik, hogy kifejezetten a Graboplan Kft. termékére szabott egyedi rendszer valósul meg, ezzel pedig nem csak környezetet kímél, hanem pénzt, energiát takarít meg.

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztő Központ Zrt.
www.magzrt.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu

2008. évben Európai Uniós pályázat keretében beruházást valósítottunk meg "Komplex technológiai fejlesztés a Graboplan Kft-nél" elnevezéssel.
A pályázat megvalósításához a Magyar Állam és az Európai Unió nyújtott támogatást.

www.nfu.hu
TÁMOP-2.3.3/A-09/1-2009-0234
Képzési program a Graboplan Kft. dolgozói részére.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális alap társfinanszírozásával valósul meg.
Vezetési Ismeretek 40 óra 2 fő | Értékesítés technika 112 óra 5 fő | Szervezési ismeretek 112 óra 7 fő | Angol nyelv 320 óra 11 fő
Közreműködő szervezet: ESZA Kft. 1134 Budapest, Váci u. 45. "C" épület

www.nfu.hu, www.esza.hu
Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva a Graboplan Kft-nél
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Fűtés és használati melegvíz előállítás energiahatékonyságának fokozása, homlokzati hőszigeteléssel és nyílászárók cseréjével, valamint az elavult földgáz alapú fűtés helyett döntően biomassza tüzelés alkalmazásával
Közreműködő szervezet: Energia Központ Nkft., 1134 Budapest, Váci út 45. "A" épület

www.nfu.hu, www.energiakozpont.hu
PROJEKT CÍME: KOMPLEX VÁLLALATI TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉS MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE ÉS CÍME: GRABOPLAN SÁTORGYÁRTÓ ÉS MŰSZAKI KONFEKCIÓ KFT. (9027 GYŐR, BÚTORGYÁRI U. 4.)
PROJEKT IDŐSZAK: 2011.10.09. - 2011.11.30.

A megvalósult projekt helyszíne a Győr, Bútorgyári u. 4. szám alatti (6351/3 hrsz) belterületi ingatlanon helyezkedik el. A projektgazda a Graboplan Kft.
A fejlesztés a teljes gyártelepet érinti. Ezen belül épületenergetikai korszerűsítés valósult meg az irodaház 01, illetve a 02, 03 és 04 számjelű fűtött épületeknél, mert a fűtési energiafelhasználás döntően ezen épületeknél jelentkezett.
A komplex projekt során az energiahatékonyságot, valamint az energiatakarékosságot a projektgazda az elavult nyílászárók cseréjével, a külső határoló falak utólagos hőszigetelésével, illetve a 6 db műszakilag elavult Fég Vestál, Fég C 40, Hőterm Fuso 100 típusú kazán kiváltását, korszerű biomassza tüzelő kazánokra történő cseréjével valósította meg.
Az épületek nyílászáró cseréje összesen 36 db ablakot érintett az épület nyugati, keleti és északi homlokzatán, valamint 2 db beépített üvegfalat a keleti és nyugati homlokzaton. A fejlesztés magában foglalta a jelenlegi ablakok bontását, illetve az újak beépítését és a helyreállítás munkálatait. Az ablakok INTERTEC típusú profilrendszerből és Macotec vasalatrendszerből készültek. Üvegezés: 4-10- 4-10-4, U = 1,30 W / m2 K.
A külső hőszigetelés a 01, 02, 03, és 04 jelű épületek minden olyan felmenő falát érintette, amelyek szabad külső levegővel érintkeznek. A 03 jelű épület nem fűtött légterű, de praktikus okokból a nyugati homlokzat hőszigetelése megvalósult.

A következő korszerű berendezések beépítésére kerül sor:
 • 3 db VIG 100S faelgázosító kazán 3x100 kW=300 kW (megújuló energia-hasznosítás)
 • 1 db V - 135 Calor 2000 kazán 135 kW (megújuló energia-hasznosítás)
 • 1 db Vaillant VU 376/3 - 5E 12,9 - 40,1 kW kondenzációs gázkazán (a fűtési szezonon kívül használati meleg víz előállítás céljából.)
 • 1 db ZETOR PROXIMA 85 40KM 4WD traktor és rászerelhető homlokrakodó, gabonakanál, palettavilla adapterek a tűzifa, faapríték (100 tonna/év) beszállitására és telephelyen belüli mozgatására a fedett tárolótól a kazán-házig.
 • a faanyag előkészítésére, méretrevágására, hasítására az alábbi szerszámok:
  • 2 db HUSQVARNA 372 XP motoros láncfűrész 3,9 kW
  • 1 db Bindenberger WS 700 E körfűrész 5,5kW
  • 1 db Bindenberger H 12 E hasítógép 5,5 kW

A projekt eredményeként 2664 GJ/év nem megújuló energiát takarítunk meg, míg 1570 GJ/év megújuló energiát hasznosítunk.

Közreműködő szervezet: Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.
www.nfu.hu, www.energiakozpont.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Referenciák
Tekintse meg kiemelt referenciáinkat, melyeket hazánk és a világ számos távoli pontján készített munkáinkból válogattunk.
Térkép, útvonal
Eltévedés szinte lehetetlen! Térképpel, útvonaltervezővel segítünk, hogy ne kelljen feleslegesen bolyongania cégünk közelében.
weboldal készítés: 24works